Ets a: Portada > Turisme > Església Sant Miquel

Església Sant Miquel

El temple parroquial Sant Miquel consta de tres naus amb vuit altars laterals i l'altar major d'estil gòtic i bizantí. La façana és d'estil neoclàssic, amb la porta d'entrada emmarcada per dos pilastres de pedra massisses, cornisa i fris. La torre campanar és de planta octogonal, de considerable alçada, situada a un dels laterals.
El 1759 es començaren els plànols, i el 1768 l'esgésia ja estava consagrada com a tal, però sense campanar. No hi havia recursos per construir-lo, i es van reunir els vint propietaris dels forns d'obra del poble i van acordar que de cada 100 tovots que enfornarien, 1 seria per al campanar. Així ho van fer. Va costar 14 anys construir-lo. El 1794 l'església estava ja acabada. El 1929 s'hi va posar el rellotge.
Durant la guerra civil del 36 es va destrossar bona part del campanar, i el 1955 es va fer una restauració ràpida, amagant així la façana original de pedra vista.
El 2008 s'engega la nova restauració de la façana de l'església i el campanar, per part de l'actual Mossén, Msn. Tomàs Mor, amb la col·laboració d'aportacions d'institucions públiques i sobretot un suport majoritari de col·laboracions de la gent del poble.
 
Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del Baix EbreConsorci Administració Oberta de Catalunya


Ajuntament de Tivenys , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?