Ets a: Portada > Associacions > U.E. Tivenys

U.E. Tivenys

La Unió Esportiva de Tivenys com a tal va començar l’any 1975, però molts anys enrere ja trobem un grup de futbol local anomenat l’Alas del frente de juventudes. Aquest equip no jugava al camp actual, sinó a un antic camp situat on ara està la Ceràmica, inaugurat l’any 1948. L’Alas del frente de juventudes va aconseguir alguns èxits i jugar contra equips importants com seria el Club de Futbol Barcelona. Aquesta etapa del futbol es va acabar l’any 1955.
El 1973, un grup de joves del poble encapçalats per Francisco Piñol, van demanar a l’ajuntament un camp per poder jugar al poble, ja que tots havien d’anar a jugar fora. L’alcalde del moment, José Piñol juntament amb l’anomenat Francisco Piñol, van aconseguir comprar un terreny al barranc de la valleta, amb un cost de 400.000 pts. Gràcies a la voluntat de la gent del poble i als treballadors i les màquines de la Porland Assut, es van dur a terme les obres.
El nou camp es va inaugurar el 29 de setembre del 1975 durant el dia de la festa major del poble, St. Miquel, per mossèn Vicent, capellà de l’època del poble. Aquell primer partit va ser de casats contra solters, amb el resultat final d’empat a dos. Com a curiositat destacarem que el primer gol en el nou camp, i per tant el gol d’inauguració el va portar a terme Miquel Piñol, de l’equip dels solters, i en aquell moment, futur jugador de l’equip.
El camp es va inaugurar quan la lliga ja havia començat, per tant es van haver d’esperar a la següent temporada per jugar, on al setembre del 1976 van començar la lliga amb un partit contra Xerta, que va acabar amb empat
a 1. Ha estat un equip que ha tingut alts i baixos i sempre havia jugat a la categoria de tercera territorial. Al 2003 es torna a reprendre el futbol, després d’haver-lo deixat durant uns anys, i a la temporada 2004-2005 s’aconsegueix un fet històric, pujar a segona territorial quedant campió de lliga.
Actualment el futbol segueix funcionant, amb un equip format per joves del poble i dels municipis del voltant.


Amb el suport de:
Diputació de TarragonaConsell Comarcal del Baix EbreConsorci Administració Oberta de Catalunya


Ajuntament de Tivenys , Tots els drets reservats - Normes de privacitat - Qui som?